Romar Voss

Onafscheidelijk duo: Romar-Voss Floor Systems en Q-FlooringRomar-Voss Floor Systems uit het Limburgse Roggel is leverancier voor alles wat ook maar enigszins met kunststof vloeren van doen heeft. Sinds de dag van de oprichting werkt Q-Flooring samen met Romar-Voss Floor Systems en delen ze hun expertise.

Wim Schreurs is mede directeur/eigenaar van Romar-Voss Floor Systems. “Er zijn in Nederland velen die hun grondstoffen bij ons betrekken als het om kunststof vloeren gaat”, zegt hij. Niet verwonderlijk want het bedrijf bestaat dit jaar 50 jaar en in al die tijd heeft het bedrijf bijzonder veel expertise opgebouwd. Romar-Voss Floor Systems beschikt over een eigen R&D afdeling waar onder andere destructief en non-destructief onderzoek wordt gedaan. “Denk aan val- en belastingsproeven naast onderzoek naar vloeistofdichtheid en chemische resistentie”, verduidelijkt Schreurs.

Toekomst

Romar-Voss Floor Systems werkt onder de eigen merknaam maar produceert ook onder private label voor grotere klanten. “Onze leveringen beginnen met 100 milliliter en eindigen daar waar de klant dat wil”, zegt Schreurs. Groot deel van de productiehal in Roggel wordt dan ook in beslag genomen door meng- afvul- en inpakmachines en sinds kort is er ook de beschikking over een eigen full color labelprintmachine. Het bedrijf laat een gezonde groei zien en nog dit jaar wordt er verhuisd naar een nieuwe locatie – 4.500 vierkante meter groot – in Roggel waar de fabriek verder kan groeien en er kan worden ingespeeld op de toekomst.

Vanaf de dag van oprichting, maakt Q-Flooring gebruik van de meeste producten van Romar-Voss Floor Systems. Q-Flooring maakt ook gebruik van de producten van RPM Belgium. “Als je kunt samenwerken met een partij die zoveel expertise in huis heeft, is het niet slim om zelf het wiel te gaan uitvinden”, zegt Roy van Ewijk,  oprichter van Q-Flooring. “Door onze samenwerking met Romar-Voss Floor Systems beschikken we over de beste componenten voor onze acrylaatvloeren, kunnen we altijd een beroep doen op de aanwezige expertise en delen we in de resultaten van de R&D van Romar-Voss Floor Systems. Ik denk dan ook dat we niets teveel zeggen als we stellen dat we een onafscheidelijk duo zijn.”