FrieslandCampina

“Naar wat ik gezien heb, ziet het er heel goed uit. Een enorme verbetering van wat het was. Ik vind dat jullie een topprestatie hebben geleverd en ben erg blij met de getoonde inzet en doorzettingsvermogen. Nogmaals bedankt en tot de volgende vloer”

Dhr. E. Lam van FrieslandCampina

Bekijk hier het project…

FrieslandCampina levert consumentenproducten als zuiveldranken, kindervoeding, kaas en desserts in een groot aantal Europese landen, in Azië en in Afrika. Ook worden producten geleverd aan professionele afnemers, waaronder room- en boterproducten aan bakkerijen en horecabedrijven. Daarnaast produceert FrieslandCampina ingrediënten en halffabricaten voor producenten van kindervoeding, de voedingsmiddelenindustrie en de farmaceutische sector wereldwijd.

Rodi Zeevishandel

Rodi Zeevishandel in Urk is gespecialiseerd in het machinaal fileren van alle soorten platvis uit de Noordzee. “Ons hoofdproduct is schol”, vertelt Dirk Hogerwerf, directeur van Rodi Zeevishandel. “Na het fileren vriezen of glazuren we de vis, verpakken het en leveren naar behoefte van de klant.” Met een gemiddelde productie van 150 tot 200 ton per week, is Rodi een van de grootste visfileerbedrijven in Europa. Het bedrijf heeft ruim dertig man in dienst.

HACCP als eis

Hogerwerf: “De vraag naar onze producten is gestegen en stijgt nog verder. Daarom hebben we een bestaande bedrijfshal van twintig bij acht meter speciaal omgebouwd om een nieuwe state-of-the-art visfileermachine te plaatsen. De aannemer die de verbouwingswerkzaamheden uitvoerde, wees ons op Q-Flooring toen we voor de keuze van een nieuwe vloer kwamen te staan. Niet alleen de snelheid van het leggen sprak ons aan. Het feit dat een acrylaatvloer direct voldoet aan de HACCP-eisen is voor ons misschien nog wel belangrijker, naast het feit dat we de vloer met hogedruk kunnen reinigen na iedere werkdag. Hygiëne is natuurlijk zeer belangrijk in onze branche. Een vloer met naden en kieren is bij ons uit den boze.”

Topproduct

In november 2014 is de donkerblauwe vloer gelegd. Hogerwerf is meer dan tevreden over het resultaat. “Het is een prachtige vloer geworden die voldoet aan onze eisen. In de hal zelf hebben we vrij grove antislip aangezien een gladde vloer hier ongelukken veroorzaken. De vloer is doorgetrokken naar de natte groep, de kleedkamers en de kantine voor onze werknemers. We zijn nu tot de conclusie gekomen dat de vloer daar wat gladder moet worden. Ik heb daar met Roy van Ewijk over gesproken en binnenkort wordt de vloer in deze ruimtes geslepen en voorzien van een coating. Dat tekent onze samenwerking met Q-Flooring. Schouders eronder en zorgen voor een topproduct. Of het nu vis is of een vloer!”

Autocenter De Rudder

Nieuwe werkvloer is een feit. Bedankt Q-Flooring voor het mooie eindresultaat; vlotte werkers en een Hollandse leuke bende!

Bekijk hier het project.

Autocenter De Rudder is opgestart in 1986; bevind zich op 500 meter van de grote ring rond Brussel tussen Overijse en Terhulpen op wandelafstand van het centrum van Hoeilaart, Groenendaal en het Zoniënwoud.
Het bedrijf is aangesloten bij CEVA tyre network; een professionele organisatie van bandenspecialisten en is officiële Thule Partner voor Vlaams-Brabant.

De aanleg van de vloer paste precies in ons verbouwingsschema

Slagerij Het Zuiderpark

in Den Haag is een begrip als het om vlees gaat, zeker als het om barbecuevlees gaat. Toen een koelvitrine werd vervangen, werd direct de vloer vernieuwd door Q-Flooring.

Een moderne slagerij is een fullcontinue bedrijf waarin stilstand geld kost. Juist om die stilstand te voorkomen, besloten eigenaren Inge en Bert Knijnenburg van slagerij Het Zuiderpark aan de Van Zeggelenlaan 112 in Den Haag, de koelvitrine te vervangen die op zijn laatste benen liep. “We zaten er al een tijd tegenaan te hikken, maar voor dit soort dingen geldt dat je beter preventief kunt werken dan dat je overhaast een ander moet bestellen”, zegt Inge. Met het plaatsen van de nieuwe vitrine was het noodzakelijk de slagerij even te sluiten. “Van die tijd hebben we gebruikgemaakt om ook de vloer aan te pakken. Die was toe aan vervanging, maar het betekent wel dat de hele zaak leeg moet ruimen en dan spreek je toch over ruim honderd vierkante meter. Maar nu we toch aan de slag moesten, hebben we dat direct meegenomen en dat is een hele goede beslissing geweest.”

Professioneel

Het leggen heeft een dag in beslag genomen en de volgende ochtend kon direct begonnen worden met de opbouw van de vleesverwerkingsruimte en de verkoopruimte. Aangezien voor een slagerij strenge hygiëne-eisen gelden, is een acrylaatvloer de perfecte oplossing aangezien deze vloeren aan alle HACCP-eisen voldoen. Inge: “Wij hebben gekozen voor een grove antislip aangezien we ook tussendoor veel schoonmaken en je dus vaak een natte vloer hebt. Het is een wit/zwart mêlee kleur geworden en we zijn blij dat we voor Q-Flooring hebben gekozen. Er werd snel en professioneel gewerkt en na het leggen van de vloer zijn ze nog langs geweest om een reparatieset af te leveren en ons uit te leggen hoe we de vloer kunnen herstellen, mocht er een beschadiging optreden. We hopen voorlopig weer verder te kunnen, maar mocht het nodig zijn, dan is Q-Flooring zeker weer onze partij!”

Bekijk hier alle foto’s van het Zuiderpark